keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Turhaa tavaraa ja sisustuslupauksia

Pidän asetelmista ja kauniista yksityiskohdista. Ne tekevät kodista mielenkiintoisen. Pienillä muutoksilla saa luotua uutta ilmettä kotiin ja muutettua kodin ilmettä mielialan mukaan. Itse olen hyvin vaihtelunhaluinen mitä sisustukseen tulee. En osaisi asua kodissa, jonka sisustus olisi tehty kerralla valmiiksi ja hiottu viimeistä piirtoa myöten. Sitten sen sisustuksen keskellä asuttaisiin mitään juuri muuttamatta. Meillä on asiat juurikin toisinpäin. Järjestys muuttuu olohuoneessa vähintään kahden kuukauden välein ja huonekalut seilaavat huoneesta toiseen. Huonekaluhankintoja tehdessä ollaankin panostettu siihen, että ne olisivat useaan eri huoneeseen sopivia. Tämä tapa juontaa juurensa jo lapsuuteen. Siskoni kanssa vaihdoimme huoneita päikseen noin vuoden välein ja järjestyksen vaihtaminen omassa huoneessa olikin suurta hupia.

Sisustustrendien vaihtuessa tulee monesti himotuksia, joita olisi ihana hankkia kotiin ja laittaa hieman uutta. Tälle vuodelle olenkin tehnyt sellaisen sisustuslupauksen, että pyrin minimoimaan uusia hankintoja. Tavoitteenani on, että pyrin tuunaamalla ja itse tekemällä luomaan kotiin uutta ja katsomaan niitä jo olemassa olevia asioita uusin silmin. Monesti kaappeja tonkiessa yllättyykin kuinka sieltä löytyi jotain aivan ihanaa, jonka olemassaolon on jo unohtanut. Pyrinkin siis hyödyntämään juuri näitä kaappien aarteita entistä paremmin. Mikäli hankintoja kuitenkin tekee niin niissä tulee panostaa laatuun ja suosia kotimaisia pienyrittäjiä. Olen huomannut, että hyvä jippo vähentää turhia pikkuostoksia on miettiä ostaisinko tuotteen jos hinnan perässä olisi vielä nolla? Eli jos 5 euron tuote maksaisikin 50 euroa niin lähtisikö se kassalle mukaan.


Päätökseeni on antanut pontta parhaillaan meneillään oleva kaappien tyhjennys. Kirpparipaikka on varattu ensi viikosta lähtien ja pikkumakkari pullistelee kirpparikasseja. Kun näkee sen turhan tavaran määrän, niin alkaa kummasti olemaan sitä mieltä, että turhaa tavaraa ei kaappeihin enää halua. Jotenkin on helpompi hengittää, kun turhasta päästää irti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...