sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Timjamiperunat viikonlopun kunniaksi

Tuore timjami on basilikan ohella lempiyrttejäni. Timjami sopii ruokaan kuin ruokaan ja sen aromaattinen maku sopii loistavasti niin lihalle kuin kasviksillekin. Kokeileppa lihalle timjami-sinappi-hunaja huntua tai valmista näitä herkullisia timjamiperunoita, jossa timjami yhdistyy valkosipulin ja valkoviinin kanssa.

Määrät ovat jälleen fiiliksen mukaan. Pottuja kannattaa kuitenkin varata muutama ylimääräinen, koska nämä herkut taatusti maistuvat!Timjamiperunat uunissa

perunoita
liha-/kasvislientä
(valkoviiniä)
timjamia
pari kynttä valkosipulia
voita
sormisuolaa ja pippuria

- Voitele uunivuoka voilla
- Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne jonossa vuokaan. (Tämä on ihan vain ulkonäkökysymys. Viipaleet voi myös kipata sikinsokin vuokaan, makuunhan se ei vaikuta.)
- Mausta perunat suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Leikkaa valkosipulit ohuen ohuiksi viipaleiksi ja töki niitä perunoiden lomaan. Vältä jättämästä valkosipulia perunoiden päälle, koska ne palavat helposti uunissa ja muuttuvat kitkeriksi.
- Kaada vuokaan liha-/kasvislientä ja loraus valkoviiniä kruunaa ruuan mikäli sitä kaapista löytyy. Nestettä tulisi laittaa vuokaan perunoiden puoliväliin.
- Ripottele päälle voinokareita ja kypsennä uunissa 175 astetta, kunnes perunat ovat pehmenneet ja ruskistuneet kauniisti. Meillä kesti noin 40 minuuttia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...