perjantai 14. lokakuuta 2016

Päättämisen vaikeudessa apua kaivataan

Ruokapöydän tuolien tilanne on kutkuttanut minua jo hetken aikaa. Paljastinkin tovi sitten, että hankintahaaveissani ovat olleet uudet tuolit. Nykyiset pinnatuolit ovat liian matalat ja toisella puolella pöytää sijaitseva pitkä Pirkka-penkki taas ei palvele meidän tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä oli alunperin kaksi pitkää penkkiä, mutta möin tovi sitten toisen penkin uusien tuolien hankintaa silmällä pitäen.

Tykkään yksittäisistä tuoleista ja onhan selkänojallinen tuoli myös mukavampi istua. Teen usein töitä sekä kirjoitan juurikin tätä blogia tämän pöydän ääressä ja senkin takia ergonomia on tärkeää. Ruokapöytä on myös se paikka, jossa istutaan iltaa ja seurustellaan. Meidän kotona ruokailu on muutakin, kuin vain syömistä ja olennaisena osana illallista on kuulumisten vaihto ja pöydän ääressä saatetaan viettää pitkäkin tovi. Ergonomia siis on erittäin tärkeässä roolissa tuolien valinnassa. Toivon tuoleilta myös pitkää ikää. Onhan meidän ruokapöydälläkin ikää mittarissa jo yli 50 vuotta, joten tuoleiltakin vaaditaan kestävyyttä ja laatua, että jaksavat vanhan herran kumppaneina.

Mielessäni on ollut muutamakin eri vaihtoehto, joiden välillä puntaroin. Haasteena on löytää Pirkka-pöydän muotokieleen ja ajan henkeen sopivat tuolit. Pöytä itsessään on todella siro, joten mitkään massiiviset tuolit eivät kumppaneiksi sovellu. Muutenkin suosin kalustevalinnoissa siroja malleja, jolloin ne eivät liikaa tuki tilaa. Ilman täytyy kiertää, katsos :) Vaikka olenkin kierrätyksen kannattaja, niin tällä kertaa olisi tarkoitus ostaa tuolit uutena tai pikemminkin uudistuotantona. Vanhat pinnatuolit ovat ihania ja tyyliin sopivia, mutta ne myös ovat mitoitukseltaan mennyttä aikaa ja auttamatta liian matalia meille.

Sirouden lisäksi toinen ulkonäöllinen kriteeri on väri ja se saisi olla musta. Yksi määrittävä ja hyvinkin tärkeä kriteeri on hinta. Budjetti on rajallinen ja en myöskään rohkene ostaa mitään liian kalliita tuoleja, koska meidän "pikku tuholainen" kasvaa koko ajan ja tuolit tulevat kuitenkin kovaan lapsiperheen kulutukseen. Vaikka designia ostaakin niin käyttötavaroita ne silti ovat ja pieniä kolhuja ei saa harmitella liiaksi. Kunhan ostopäätös on tehty niin voi sitten hiljalleen säästää ja ostaa vaikka tuolin kerrallaan.
1. Isku, Tuoli 50/ 2. Forme, Ton Chair 14  / 3. Forme, Ton Banana / 4.Vepsäläinen, DSR

Ton-tuolien siro muotokieli miellyttää minua kovasti ja valmistajan pitkä historia huonekalualalla tuo myös lisäpisteitä. Varsinkin Banana-tuoli (3.) on palanut verkkokalvoilleni. Valitettavasti täällä Kuopiossa ei ole mahdollista koeistua tuoleja missään. Täytynee siis odottaa seuraavaa Helsingin reissua ja käydä Formessa kylässä. Klassinen wieniläistuoli (2.) on upea ja siitä kiehtoo myös käsinojallinen vaihtoehto, joka olisi todella kaunis pöydän päätyyn. DSR-tuoli (4.) on ollut vuosia haaveenani ja ne olivatkin pitkään toiveissa, mutta jäivät hieman taka-alalle, kun löysin Pirkka-pöydän meille. DSR-tuolista on kuitenkin nykyisin saatavilla myös versio, jossa jalat ovat mustat ja se sopisikin Pirkka-pöydän pariksi huomattavasti paremmin, kuin kromijalkaiset sisarensa. Iskun Tuoli 50 (1.) tuo mieleen kyläkoulut ja sopisi hyvin ajan henkeen. Tämä on kuulemani mukaan kuitenkin melko matala istua, joten se voi sen takia rajautua valinnasta pois.

5. Forme, Ton Ironica / 6. FDS, Normann Copenhagen Knot/ 7. FDS, Muuto Fiber / 8. Isku, Aino

Ton on päässyt haaveissani pitkälle, koska myös tämä kaunis pinnatuoli (5.) on Tonin tuotantoa. Ironican olenkin päässyt jo koeistumaan ja se oli kerrassaan loistava. Iskun pinnatuoli (8.) jatkaa samaa linjaa meillä jo olevien tuolien kanssa. Näissä uudisversioissa olisi mitoitus tuotu tähän päivään, mutta jotenkin tuntuu, että kaipaisin hieman uudistusta. Tuntuu hieman hullulta ostaa aivan sama tuote vain uutena mallina. Knot-tuoli (6.) on silmiä hivelevän kaunis. Se myös alkaa olla budjetin yli, mutta kenties tämä voisi olla sellainen pöydän päätyyn sijoitettava kaunistus. Fiber (7.) on porukan musta hevonen. Jokin tuolissa kiehtoo kovasti ja se voisi luoda upean kontrastin pöydän kanssa.

Onko sinulla kokemusta joistain näistä tuoleista? Mikä olisi sinun mielestä paras kaveri Pirkalle? Mielelläni kuulisin myös uusia ehdotuksia, "Voittajahan" voi löytytä tämänkin porukan ulkopuolelta.

Olen myös ollut aivan hämmentynyt teidän lukijoiden määrästä! Kiitos, että olet täällä <3 Blogin kirjoittaminen tuntuu välillä melko yksinäiseltä puuhalta ja kommenttiboksissa ei kuhinaa ole vielä hirveästi käynyt, mutta ihana huomata, että teitähän on täällä enemmän, kuin olisin osannut arvatakaan. Kiitos siis käynnistä ja tulethan takaisin. Toivottavasti myös jätät käydessäsi kommentin, olisi ihana tietää kuka siellä toisella puolella on. Ja toivon myös kovasti apuja tähän tuolidilemmaan. Keskustelua voi jatkaa myös Facebookin puolella.

Aurinkoista viikonloppua!
- Tiina -


Kuvat lainattu jälleenmyyjien sivuilta.

2 kommenttia:

  1. 2 ja 6 miellyttävät omaa silmääni kovin ja uskoisin niiden sopivan pöydän kaveriksi jos vain ovat istuin korkeudeltaan hyvät! (: ja klassinen ton chair on mukava istua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos avusta :) Ollaan kyllä hyvinkin samalla linjalla! Fb:ssäkin kannatettiin klassisia Ton tuoleja ja näinkin muutaman kuvan yhdistelmästä ja toimi upeasti yhteen. Nyt täytyy enää vakuuttaa perheen toinen puolisko, heh :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...