tiistai 7. helmikuuta 2017

Olohuoneen uudet sävyt

Apart hylly vaneriKoti on kaivannut kipeästi muutosta ja olenkin täällä kertonut muutoksenkaipuustani useaan otteeseen. Vuodelle 2017 lueteltujen sisustushaaveiden ykkössijaa pitikin olohuoneen seinien maalaus. Valkoinen ja harmaa saivat väistyä ja vaikka kovin kauniit ja ajattomat aiemmat sävyt olivatkin, niin muutosta kaivattiin todella kipeästi. Liekö syynä tämä kotiäitiys vai mikä, mutta viettäessäni kotona valtaosan päivästäni huomaan, että kaipaan tiheämmin muutosta kuin ennen. Seinien maalaaminen alkoikin tuntua parhaalta ja suurimmalta muutokselta, minkä nykyinen budjetti huomioiden olisi mahdollista tehdä. Uusi vuosi onkin lähtenyt mitä parhaimmin käyntiin, koska voin ylpeänä sanoa, että listan ensimmäisen kohdan voi nyt vetää yli! Olohuoneen seinät saivat viikonloppuna väriä ylleen ja voi kuinka olenkaan rakastunut. Tuntuu, että kaikki kalusteemmekin näyttävät aivan uudelta tummemmassa ympäristössään. Olohuoneesta tuli myös paljon tunnelmallisempi, kun seinien sävy tummeni. Sävyksi valikoitui Tikkurilan Nefriitti, jonka vihertävänharmaa sävy näyttää erilaiselta joka päivä. Keskipäivän kuulaassa valossa seinät hehkuvat lempeän vihertävinä ja illan hämärtyessä ne alkavat näyttää harmaampia puoliaan. 

Iittala Leimu

Olen myös huomaamattani tuonut hieman sitä kuuluisaa hyggeä meidänkin kotiin: torkkupeitot, lampaantaljat ja pehmeää beigeä. Hiekkainen beige on tullut olohuoneeseemme maton muodossa. Vaalea matto tuo raikkautta ja vaikka kovasti rakastankin vahvasti kuvioituja mattoja, niin täytyy myöntää, että tämä hillitty ja kuvioton matto on tähän hetkeen kerrassaan täydellinen. Beige ja harmaa ovat myös yhdistelmänä erittäin kaunis ja klassinenkin yhdistelmä. Täydentävät mukavasti toisiaan ja beige sitoo olohuoneemme sävyt hyvin yhteen. 
sävymaali olohuoneeseen

Sisustuksen valokuvaaminen on kyllä melkoisen kinkkistä. Jos eivät linjat ole vinossa, niin jostain kulmasta pilkottaa vähintäänkin likaiset sukat tai leluvuoret. Myös valojen päällä pitäminen on selkeästikin makukysymys, Tuo Leimu on kerrassaan upea livenä, mutta ainakaan minun valokuvaustaidoilla ei sen upeutta näihin kuviin välity. Mitä olet mieltä, onko valaisimet parhaimmillaan kuvissa valot päällä vai pois? Entäs seinän sävy, hitti vai huti?

5 kommenttia:

 1. Super ihana sävy seinässä! Lamput olen nykyisin alkanut pitää kiinni, varsinkin vähäisellä luonnonvalolla kontrastista tulee vain liian iso mun makuun. Ehkä kesällä mieli muuttuu taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin hurjasti! Kontrastista olet kyllä aivan oikeassa. Oman lisänsä tähän harrastukseen tuo kyllä nuo vuodenajat. Voi tätä kuvaamisen vaikeutta :)

   Poista
 2. Toi nefriitti on ihana <3 Itse haaveilen sitä meidän keittiön seinään :) Joten kyllä, ehdottomasti hitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan ehdottomasti Nefriittiä keittiöön! Tuo on kyllä uskomaton sävy. Tuntuu, että kaikki käy sen kanssa yhteen. Sisustusinspiraatio on sen ansiosta nyt aivan huipussaan :)

   Poista
 3. Ehdottomasti hitti, näyttää upealta! Valot on tosiaan hieman haastavat, mutta ainakin näissä kuvissa Leimu todellakin leimuaa ja luo hienon efektin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...