maanantai 13. helmikuuta 2017

Sydämen surujen kuppikakut

muotopuolia

Ystävänpäivänä on ihana yllättää ystävät tai perhe pienellä muistamisella. Olipa ystävänpäivästä ja sen kaupallisuudesta mitä mieltä tahansa, niin olen varma, että kuka vaan yllättyy pienestä hemmottelusta keskellä arkea.

Tämä resepti toimii sekä kukkikakkuina, että kuivakakkuna. Reseptinä toimii klassinen sydämen surujen kakku, joka on helppo ja ihanan maukas kahvikakku. Taikina taipuu loistavasti myös kuppikakkuihin, joten tällä reseptillä leivotaan meidän keittiössä melkoisen usein. Taikinaa ei tarvitse vatkata, vaahdotella tai muutenkaan kikkailla. Ihanan helppoa leipomista siis! Ja mikä parasta.. Tämä taikina on ehkä parasta mitä maa päällään kantaa. Olen monesti pohtinut sen pakastamista, jotta pelkällä taikinalla voisi herkutella, kun makeahammasta kolottaa :)

kuppikakut

Sydämen surujen kuppikakut

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 prk maitorahkaa
1 dl maitoa

2 muna
150g sulaa voita / juoksevaa margariinia

- Sekoita keskenään kuivat aineet
- Sekoita keskenään toisessa kulhossa maitorahka ja maito. Lisää joukkoon munat ja rasva.
- Sekoita jauhot nestemäisiin aineksiin. 

Kuppikakkujen kuorrute
1 prk Flora Vispi
1 rkl vaniljakreemi-jauhetta
(piparminttuaromia)
koristeluun strösseliä / suklaarouhetta tms.

KuppikakutLusikoi taikinaa muffinivuokiin noin puoleen väliin. Taikina kohoaa melko paljon, joten muista jättää sille kohoamisvaraa vuokiin. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia. Mikäli haluat jättää kuppikakut sisältä valuviksi (suosittelen!), niin 10 minuutin paistoaika riittää hyvin.

Anna kuppikakkujen jäähtyä ja valmista kuorrute sillä välin. Vatkaa Flora Vispi kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa kreemijauhe sekä piparminttuaromi. Kuorruta jäähtyneet muffinit ja koristele haluamillasi strösseleillä. Tämä kuorrute toimii loistavasti myös täytekakkujen päällä, koska kreemijauheen ansiosta kuorrute säilyttää muotonsa pitkään. Kreemijauheen voi myös jättää pois kuorrutteesta.

Kuivakakku: Voitele kakkuvuoka rasvalla ja jauhota kookoshiutaleilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.




Ihanaa ystävänpäivää!


cupcakes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...