tiistai 13. joulukuuta 2016

Joulun odotusta ja DIY-vinkki vanhojen joulukorttien varalle

Joulumieli valtaa minut yleensä yllättäen ja kertarysäyksellä. Olen todellinen jouluihminen, mutta en aloita fiilistelyä liian aikaisin. Viime vuosi taisi olla kaikkien aikojen ennätys. Äitiysloman alkaminen, pesänrakennusvietti ja lähestyvä joulu taisivat olla sellainen kombo, että tuskinpa vastaavaa enää toiste nähdään. Tänä vuonna olenkin ottanut hieman maltillisemmin ja Pramean tuomien joulukiireiden vuoksi joulun laittaminen täällä kotosalla on jäänyt vähän myöhemmälle.

Viime viikonloppuna se joulufiilis kuitenkin iski. Maanantai pyhitettiin siivoukselle ja joulun laittamiselle. Kuusi kannettiin sisälle ja koristeetkin se sai oksilleen. Emme vietä joulua täällä kotona, joten kuusi tuodaan meillä aikaisin kotiin. Näin siitä ehditään nauttia hyvin ennen joulua. Yleensä joulun jälkeen minulle iskee heti koristeähky ja laitankin koristeet pois uudeksi vuodeksi.

Halusin vinkata teille ihanasta DIY-projektista, joka ilahduttaa minua joka joulun alla. Äitini on tehnyt meille tyttärilleen joululaatikoita vanhoista joulukorteista. Joulukortteja on säästetty 80-luvulta saakka ja niitä onkin meillä kotona ollut melkoinen varasto tallessa. Äitini on päällystänyt pahvilaatikoita näillä korteilla ja siistinyt saumat satiininauhalla. Laatikoissa säilytämme kaikki joulukoristeet ja siinä vaiheessa, kun otan nämä yläkaapista esille saapuu myös joulutunnelma. Laatikot ovat itsessään todella kauniit ja pidänkin niitä esillä koko joulun ajan. Ne ovat hauska somiste vaikkapa kuusen alla. Näillä on myös valtavasti tunnearvoa ja pyrin säästämään nämä omalle pojalleni. Saakoot hän nämä jonain päivänä omaan kotiinsa.


Mielessäni on myös muutama helppo DIY-projekti jouluun liittyen. Seurailkaahan siis blogia, kerron niistä täällä ensimmäisenä :) Oikein ihanaa joulun odotusta. Minä taidan lähteä glögin lämmitykseen!

2 kommenttia:

  1. Korttilaatikkoa vois kyllä kokeilla! Tallessa on nimittäin melkoinen nippu vuosien saatossa kertyneitä kortteja, joita ei ole raskinut heittää poiskaan. Ihania nuo kuusi-koristeet! Oletko tehnyt itse? Olisiko ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä laatikot on kyllä aivan ihanat, suosittelen lämpimästi. Äidin mukaan näiden tekoon jää aivan koukkuun :) Kuuset ovat viime joulun DIy-projekti ja voisinpa julkaista niistä aivan oman postauksensa. Kiitos kommentista ja ihanaa joulun aikaa.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...