keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Kukkahömpöttelyä ja pari vinkkiä


Neilikat ovat mielestäni aliarvioituja kukkia. Herkät ja kestävät, upeissa sävyissä loistavat neilikat ovat tulppaanien ohella suosikkejani. Ne kestävät vaasissa todella pitkään ja niitä on helppo yhdistää eri materiaalien kanssa. Tällä kertaa pyysin neilikoiden kaveriksi oksan eukalyptusta ja mielestäni ne sopivat todella kauniisti yhteen. Parin euron kimpusta riitti iloa yli viikoksi ja helppohoitoisuudessaan neilikat ovat ylivertaisia. Suosittelen ostamaan jo valmiiksi auenneita neilikoita. Marketeissa myytävät pienillä nupuilla varustetut kimput eivät yleensä jaksa aukoa kukkiaan vaan kuihtuvat pois ennen varsinaista kukkaloistoa.

Muutaman vinkin olen kuullut leikkokukkien hoitoon ja ne hyväksi havainnut:

- Leikkaa uudet imupinnat parin päivän välein ja vaihda samalla raikas vesi
- Leikkuupinta leikataan aina terävällä veitsellä viistoon. Ei koskaan saksilla, ettei imupinnat mene lyttyyn.
- Poista vesirajan alapuolelle jäävät lehdet, jotta ne eivät turhaan limoita vettä
-  Lisää ripaus sokeria veteen. Unohda kukkaravinteet!

Ja ennenkaikkea: muista tuoksutella, fiilistellä ja valokuvata kukkiasi. Mikään ei tuo yhtä paljon iloa, kuin kukkahömpöttely. Värikästä viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Kukkahömpöttely 😄 Sitä se juurikin on! Ihmeellistä miten yksikin kukkanen luo tunnelmaa ja antaa iloa. Usein nappaan vaikkapa viherkasvista tai ulkoa oksan kaveriksi ja jopas sai asetelma lisänäyttävyyttä. Väri- ja tuoksuterapiaa parhaimmillaan 💜💙💚💛❤️

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...