keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Tapaksia uuteen vuoteen


Tapakset sopivat juhliin, kuin juhliin. Ne ovat juuri niin helppoja tai mutkikkaita tehdä, kuin vain haluat. Jos mielesi tekee hipistellä voit tehdä valmiiksi pieniä suupaloja tai helpommalla pääset, kun kasaat runsaan tarjottimen täyteen leikkeleitä, juustoja ja hedelmiä leipätikkujen tai vaikkapa patongin kanssa. Kaupoissa on tarjolla todella paljon valmiita tapasherkkuja ja pakkasesta löydät myös valmiina patatas bravas-perunat. Mikäli siis et halua stressata juhlista niin osta suosiolla valmista. Kaiken ei aina tarvitse olla itse tehtyä alusta loppuun. Tärkeämpää on iloinen ja stressitön tunnelma. Mikään ei nimittäin latista bileitä yhtä lahjakkaasti, kuin emäntä, joka on stressissään ja kiireissään kireä kuin viulun kieli.

Uusi vuosi tulee joka vuosia jotenkin yllättäen. Joulua valmistellaan ja suunnitellaan viikkoja, mutta uusi vuosi jää joka vuosi vähemmälle huomiolle. Yleensä havahdun edellisenä iltana siihen, ettei mitään suunnitelmia juurikaan ole ja tarjottaviakin pitäisi miettiä. Tänä vuonna olenkin päättänyt lähteä tapas-linjalle, joka ei ole missään juhlissa pettänyt. 

Tässäpä muutamia vinkkejä tapaslautasen kokoamiseen:

- leikkeleitä (ilmakuivattua kinkkua, salamia ja vaikka joulukinkun jämät)
- juustoja (mozzarella, manchego, brie, aurajuusto, parmesan)
- hedelmiä (rypäleet, melonit)
- varrellisia kapriksia
- oliiveja
- aurinkokuivattuja tomaatteja
- pieniä suolakurkkuja
- marinoituja vihanneksia
- patonkia
- leipätikkuja
- keksejä
- patatas bravas-perunat ja aioli
- pekoniin käärityt taatelit
- pienet lihapullat 
- marinoidut herkkusienet

Lisäksi oliiviöljyä ja balsamicosiirappia 

Oletko sinä uutena vuotena nakki&perunasalaatti-linjalla vai teetkö kenties jotain muuta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...