perjantai 23. joulukuuta 2016

DIY-suolakuorintaTäällä hiljennytään pian joulun viettoon, mutta halusin vielä tulla vinkkaamaan teille reseptin tähän todella helppoon ja ihanaan suolakuorintaan. Tämä on loistava tuliainen tai joululahja ja valmistuu todella nopeasti. Mikäli olet siis jättänyt lahjahankinnat viime tippaan, niin tässäpä ratkaisu.

Joulusaunan kruunaa ehdottomasti rentouttavat kuorinnat sekä kasvonaamiot. Tähän kuorintaan löytyy ainekset keittiön kaapeista ja sen plussia ovat ehdottomasti ihana tuoksu ja kookosöljy jättää ihon todella pehmeäksi ja öljytyksi.

Sitruksinen suolakuorinta
- hienoa merisuolaa
- kookosöljyä
- appelsiinin kuorta (luomu)
- sitrusöljy-tippoja (aromatipat)

Laita pieneen lasipurkkiin hienoa merisuolaa (joditonta) ja raastettu sitruksen kuori. Suosi mieluiten luomua, jolloin et turhaan siirrä hedelmän torjunta-aineita tähän kuorintavoiteeseen. Sulata kookosöljy juoksevaksi kattilassa ja kaada purkkiin niin, että suola peittyy. Kookosöljy jähmettyy huoneenlämmössä, joten kuorintavoiteesta tulee jähmeää, kun öljy on jäähtynyt. Lisää muutama tippa sitrusöljy-tippoja ja sekoita. Tipat eivät ole pakollisia, joten mikäli niitä ei kaapista valmiiksi löydy, niin voit tehdä kuorinnan ilman niitäkin.

Suolakuorintaan soveltuvat myös yrtit tai muut aromatipat. Esimerkiksi rosmariinista ja sitruunasta tulee ihana yhdistelmä tai jouluisen tuoksun saa myös havuista. Tällöin suosittelen leikkaamaan havuja pieneksi silpuksi. Pistelevät havunneulat tuskin tuovat luksusta joulusaunaan :) Käytä mahdollisiman hienojakoista suolaa. Karkea merisuola on liian karkeaa ja tuntuu pahalta iholla. Suola on puhdistava ainesosa, joten suolakuorinta tekee iholle hyvää, puhdistaa epäpuhtaudet ja suolakiteet kuorivat kuolleen ihosolukon pois.

Lasipurkeiksi sopivat pienet säilykepurkit tai vauvojen sosepurkit. Pilttipurkit muuttuvat moderniinkin makuun sopiviksi, kun spraymaalaat kannet mustiksi. Kauniin lahjan viimeistelee tietysti etiketti, jossa voi samalla toivottaa hyvää joulua. Onko sinulla tapana tehdä itse lahjoja?

Nautinnollista ja rentouttavaa joulua!
2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...