keskiviikko 3. elokuuta 2016

Puhtipirtelö

Joko tunnet Puhtikauran?

Olen kiinnostunut ruokamarkkinoiden uutuuksista ja varsinkin, jos niissä on ainesta uusiksi Suomi-innovaatioiksi. Kaura on tämän hetken trendituote ja se on taipunut Nyhtökauran lisäksi myös kaurapuuteriksi. Bongasin Puhtikauran kaupan hyllyltä ja se lähti välittömästi kokeiluun. 

 pirtelö smoothie
Visualistina arvostan pakkauksen muotoilua ja kaunista ulkoasua todella paljon. Virkistävää, että tällaisia kaunottaria löytyy kaupan hyllyltä ja tämä on kaunis tällaisenaan vaikkapa pöydällä pidettäväksi.

Aamuni alkavat usein smoothiella tai niillä korvataan tarpeen mukaan lounasta tai täytetään kurnivaa vatsaa välipalojen aikaan. Kaurapuuteri päätyi osaksi tätä täyteläistä smoothieta, joka vie mennessään makean nälän ja pitää vatsan kylläisenä pitkän aikaa. Salaisuus on jäädytetyissä banaaneissa. Suosittelen pakastamaan kaikki tummuneet ja ylikypsät banaanit. Ne ovat loistava lisä pirtelöihin ja smoothieihin ja pakastettuna banaani on aivan eri asia kuin tuoreena. Pirtelö saa makeutensa taateleista, joiden määrää muokkaamalla saat pirtelöstä omaan makuusi sopivan.

puhtikaura smoothie

Puhtipirtelö (2 annosta)

2 pakastettua banaania
1 dl Puhtikauraa
2 dl maustamatonta jugurttia
3 dl maitoa / kauramaitoa / soijajuomaa
8 taatelia
ripaus suolaa
(chia siemeniä)

Laita kaikki ainekset blenderiin ja soseuta kuohkeaksi pirtelöksi

Mikäli pakastettua banaania ei ole saatavilla voit laittaa pirtelön sekaan kourallisen jääpaloja, jolloin pirtelöstä tulee kylmä ja kuohkea.
 
smoothie
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...