perjantai 5. elokuuta 2016

DIY: Vaippakakku

diapercake diy


Siskoni odottaa neljättä lastaan ja äitimme kanssa päätimme, että nyt on aika vauvajuhlille. Emme halunneet mitään jenkkihössötystä ja tiesin, että myöskään siskoni ei ole lainkaan sellaisen perään. Vauvajuhlien tavoitteena oli viettää rento ilta ystävien kesken ja irtauttaa tuleva äiti arjen pyörityksestä. Pienten lasten kanssa arki on hektistä ja aikaa itselleen ei juuri löydy, joten omaa aikaa lähdettiin juhlista hakemaan.

Tykkään panostaa juhlissa koristeluun ja mielestäni se luo tunnelmaa, kun teemaan on koristeluiden muodossa panostettu. Juhlat kuitenkin pidettiin tällä kertaa hotellissa, joten tilaa ei koristeltu suuremmin. Tästä syystä päätin tehdä vaippakakun, joka on itsessään näyttävä koriste ja hauska teemaan sopiva lahja. Vaippakakusta taisivat lopulta eniten nauttia tulevat isoveljet, kun kakku vietiin kotiin ja he pääsivät sitä purkamaan.

Näissä juhlissa halusin myös kokeilla hauskoja "aterin-rusetteja". Haarukan ja veitsen ympärille on lautasliinasta ja satiininauhasta tehty rusetti ja nämä sopivat mielestäni juhlien teemaan erittäin hyvin. Nämä toimisivat myös puutarhajuhlissa tai vaikkapa piknikillä.

Vaippakakun teossa vain mielikuvitus on rajana. Kakun voi tehdä simppelisti, kuten minä tein tai siihen voi ujuttaa lahjoja sekä äidille, että vauvalle. Vaippakakku onkin hauska porukan lahja, jolloin yhteissummalla voi hankkia esimerkiksi vauvalle pehmolelua, vaatteita ja tutteja "kakunkoristeiksi". Myös koristelussa vain taivas on rajana. Erilaiset nauhat, sellofaanit ja vaikkapa helminauhat kruunaavat kakun.


Vaippakakkuun tarvitset:
- vaippoja noin 60kpl (suosi pientä kokoa, jotta vaipat pääsevät käyttöön jo vauva-aikana. Itse valitsin koon 2)
- kuminauhoja tai puuvillanarua vaipparullien sitomiseen (suosittelen kuminauhoja)
- talouspaperirullan hylsyjä tai muu vastaava putki (kakun sydämeksi sopisi myös viinipullo, joka jäisi tietenkin äidin nautittavaksi raskauden jälkeen)
- kartonkia pohjalevyn tekoa varten ( tähän sopisi myös kaunis tarjotin, joka tulisi äidille lahjaksi)
- servetti tai silkkipaperia pohjalevyn päällystykseen (ei pakollinen)

- teippiä
- sakset

Koristeluun ja paketointiin:
- sellofaania
- satiininauhoja
- kakkupapereita tai muita haluamiasi koristeita

- Kakku aloitetaan tekemällä kakun runko. Leikka kartongista ympyrä. Voit käyttää apunasi suurta ruokalautasta ja piirtää sen avulla ympyrän

- Leikkaa talouspaperirullan alaosaan viillot ja taita siivekkeet, jolloin saat teipattua putken tukevasti pohjalevyyn

- Halutessasi voit päällystää pohjalevyn pohjan esimerkiksi lautasliinalla. Pohjahan näkyy vain jos kakkua nostelee, joten tämä ei ole pakollista

- Rullaa vaipat tötteröiksi ja sido ne kuminauhalla tai puuvillanarulla. Mikäli käytössäsi on kuminauhoja onnistuu tämä huomattavasti nopeammin, kuin minulta :)
 

askartelutarvikkeet
 - Tee ensimmäinen kerros latomalla noin puolet kaikista vaipoista ympyrän muotoon (noin 30 vaippaa)

- Sido vaipat yhteen satiininauhalla. Tämän jälkeen voit lisätä vaippoja ja tehdä alimmasta kerroksesta mahdollisimman pyöreän muotoisen

- Jatka kakun kokoamista tekemällä seuraavat kerrokset samalla tavalla kuin ensimmäinenkin
- Toiseen kerrokseen käytin noin 20 vaippaa ja ylimpään kerrokseen 10

- Viimeistele kakun koristelut ja tee rusetteja solmujen peitoksi

- Minulla oli satiininauhaa, jossa oli ohuet rautalangat sivuissa. Tällä nauhalla oli todella helppo tehdä rusetteja ja muita koristeluja


- Pakkaa kakku sellofaaniin

- Muista tässä vaiheessa lisätä "oheistuotteet" mikäli niitä kakkuun tulee (tutit, lelut ym.)

vauvajuhlat
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...