keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Oi ihana toukokuu!

Nyt oli aivan pakko siteerata tuota nostalgista tv-sarjaa otsikon muodossa. Tämä toukokuu jää kyllä mieleeni elämäni ihanimpana. Äitiysloma on näyttänyt parhaat puolensa ja tunnen olevani todella onnekas, kun saan päivisin nauttia näistä upeista keleistä. Poju on ihanassa iässä ja hänkin nauttii lämpimistä ulkoilupäivistä. Pojun suosikkipuuhaa onkin terassin varjoisassa paikassa sitterissä kölläily. Päivystyspaikalta näkee hyvin äidin puutarhapuuhailut. Poju oppii joka päivä uusia taitoja ja tuntuukin, että hän kasvaa aivan hurjaa tahtia. Välillä mieli haikenee, kun pelkää ajan nopeata kulkua. Tällä vauhdilla meidän vauva on pian jo taapero. Toisaalta taas odottaa innolla mitä hän seuraavaksi oppii ja kuinka hän koko ajan kommunikoi enemmän omalla kielellään.

Toinen suuri harppaus tapahtui eilen, kun Pojulle asennettiin pinnasänky sivuvaunuksi meidän sängyn viereen. Poju on tähän asti nukkunut vaunuissaan ja yöllä olen siirtänyt hänet viereeni nukkumaan, kun nälkä on yllättänyt. Nyt vaihdoin makuuhuoneen järjestystä ja pinnasänky muutti viereeni. Yö kului oikein hyvin ja poju viihtyi omassa vaunussaan. Aamulla pinniksestä tirkisteli iloinen vesseli.

Puutarha on ottanut ennätyksellisen kasvustartin tähän kesään. En muista koska toukokuu olisi ollut näin aurinkoinen ja myös kasvit ovat tämän huomanneet. Perennat ovat nousseet hienosti ja osa jo ilahduttaa minua kukinnollaan. Tässä kuussa olemmekin grillanneet, ruokailleet ja viettäneet aikaa ennätyksellisen paljon terassilla.

Innostuin myös laittamaan kesäkukkia. Meidän takapihalle paistaa aurinko koko päivän, joten kesäkukat meinaavat väkisin kärsiä kuivuudesta ja lopulta kuihtuvat, kun olemme mökkeilemässä. Nyt kuitenkin tein itse altakastelujärjestelmän kesäkukkaruukkuihin. Toivotaan, että järjestelmä toimii ja saamme nauttia kesäkukkien loistosta koko kesän ajan. Mikäli projekti onnistuu niin jaan vinkit myös täällä.
Terassilla "elely" on saanut myös sisustuskärpäsen surraamaan terassin puolella. Tällä hetkellä toivelistalla on uusi matto terassille sekä pieni sivupöytä rottinkituoleille. Parolan rottingin tuolit ovat täydelliset istua ja kaipaavat rinnalleen pientä pöytää, johon kahvikupponen laskea.


Olisiko sinulla hyviä ehdotuksia mistä lähteä terassimattoa ja pikkupöytää metsästämään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...