tiistai 10. toukokuuta 2016

Lomalla lomasta

Vapun jälkeen täällä on eletty aivan lomalla. Niin lomalla, kuin äitiyslomalainen nyt vain voi olla. Kone on ollut kiinni ja aivot on viskattu narikkaan. Miehelläni alkoi talviloma vapulta ja sitä vietettiin auringosta nauttien maaseudun rauhassa. Olikin aivan täydellinen viikko laittaa mökki kesäkuntoon. Siivottiin mökki lattiasta kattoon, lämmitettiin puusaunaa ja tehtiin kesän ensimmäiset ribsit. Sellaista rentoa mökkielämää. Sää on ollut aivan kerrassaan upea ja järvi heijasti peilityynenä vastarannan männyt pintaansa. Mökkiprojektit saivat jälleen tulta alleen ja mielessä muhii jo monta projektia ensi kesän varalle.















 Lomaviikon kruunasi äitienpäivä, jota sain viettää ensimmäistä kertaa äitinä. Päivä alkoi ihanasti sänkyyn katetulla aamupalalla ja sen jälkeen minua hemmoteltiin aamusaunan lempeillä löylyillä. Aamusauna on muuten aivan mahtava, kokeile vaikka! Ei ole parempaa tapaa aloittaa lomapäivää, kuin saunominen. Loppupäivää lähdimme juhlistamaan siskoni perheen luokse. Siellä meitä äitejä oikein hemmoteltiin teeripaistilla ja täytekakulla. Vaihteeksi miehet olivat kokkausvuorossa ja me nautimme siskoni kanssa aurinkoisesta säästä lasten kanssa ulkoillen. Siskonpojat näyttivät mallia, kuinka mansikkakakku oikein koristellaan ja taisi nuista mansikan mölleistä muutama päätyä jo koristelun aikana parempiin suihin.

Oma pieni poikaseni on kyllä jo nyt antanut minulle niin paljon. Äitiys todella muuttaa paljon elämää ja sitä kuinka elämänsä kokee. Eniten ihmettelen sitä, kuinka luonnollisesti Poju on meidän elämään sujahtanut. Vaikka asiat ovat mullistuneet melkoisesti niin tuntuu siltä, kuin hän olisi ollut meillä aina. Ensimmäinen äitienpäivä äitinä oli kerrassaan ihana ja vaikka kuinka paheksutaan tälläisten päivien kaupallisuutta, niin onko se kuitenkaan huono asia, jos kerran vuodessa panostetaan enemmän ja vietetään koko päivä juhlistaen äitejä? Muutoinkin elämästä pitäisi tehdä enemmän juhlaa, joten mielestäni pienetkin asiat ovat hyviä syitä juhlaan.











Toivotaan, että nämä kesäsäät vielä jatkuvat. Tälle viikolle olisi vielä luvassa kotipihan laittoa ja yrttimaakin pitäisi laittaa kesäkuntoon. Sormet multaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...