lauantai 11. kesäkuuta 2016

DIY-yrttisuola


Garden in a bowl! Tämä oli ensimmäinen ajatus, kun yrttisuolaa tuoksuttelin. Tein tätä koukuttavaa yrttisuolaa tuliaiseksi ystävälleni. Ensimmäisen satsin tehtyäni olikin heti pakko tehdä toinen satsi perään, jotta sitä varmasti jäisi myös omaan käyttöön. Yrttisuolaan voi laittaa ihan kaikkia yrttejä mitä kasvimaalta tai ikkunalaudalta löytyy. Monesti kuulen, että yrttejä kasvatetaan innokkaasti koko kesä ja sitten ne jäävät vähälle käytölle ja lopulta peittyvät lumen alle. Tätä reseptiä kannattaa kokeilla, koska näin on helppo säilöä kesän yrtit talven varalle.

Valkosipulinen yrttisuola
- Pellillinen silputtuja yrttejä (esim. ruohosipulia, persiljaa, timjamia, korianteria..)
- 2 kynttä valkosipulia erittäin ohuiksi siivuiksi leikattuina
- sormisuolaa
  • Levitä yrtit ja ohueksi siivutetut valkosipulin kynnet uunipellille. Yrtit kutistuvat todella paljon kuivatuksen aikana, joten voit huoletta laittaa niitä pellille reilusti.
  • Laita yrtit kuivumaan uuniin 100 asteeseen. Availe välillä uunin luukkua, jotta kosteus pääsee haihtumaan. Kuivata yrttejä 2-3 tuntia. 
  • Otettuasi yrtit pois uunista, anna niiden jäähtyä kunnolla. Itse jätin pellin vielä yön yli lepäilemään pöydälle.
  • Laita mortteliin yrtit ja sama määrä sormisuolaa. Rouhi hienoksi. 

Varoitus: tähän jää koukkuun! 

Mielikuvitus lähti välittömästi lentoon. Näitä maustesuoloja voisi tehdä vaikka mitä erilaisia.. Chili-korianteri-suolaa itämaisen ruuan ystävälle, timjami-valkosipuli-sitruuna-suolaa possun pintaan..

Kuinka sinä käytät kesän yrtit?

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...