lauantai 18. kesäkuuta 2016

DIY: kattolampun uudistus

Viime viikolla kerroin, että kolmas kirppisaarteeni oli melkoinen löytö. Pohjustetaanpa tarinaa sen verran, että olen jo pidempään ollut tyytymätön meidän valaistusratkaisuihin. Minulla on useita valaisinhimotuksia, mutta valitettavasti makuni on aivan liian kallis, joten niihin ei budjetti tällä erää taivu. Olenkin siis aktiivisesti pitänyt silmäni auki edullisimmille vaihtoehdoille ja, kun tämän kaunokaisen näin SPR:n Kontissa ja hintalapussa komeili 6€ niin kaupat oli sinetöity. Näin heti millainen potentiaali tässä valaisimessa piilee ja pienellä kunnostamisella siitä saisi täydellisen kumppanin meidän Pirkka-pöydälle.

Alunperin valaisin oli väriltään myrkynvihreä ja valkoinen. Kupariset osat hohtivat kauniisti ja niitä tarkemmin tutkittuani selvisi, että kyseessä on ihan oikea kupari, eikä mikään pinnoitettu metalli. Myrkynvihreä väri oli oikeastaan aika kaunis ja olisin sen voinut pitääkin alkuperäisessä asussaan, mutta maali oli saanut kolhuja ja näin ollen kaipasi maalausta.
Purin valaisimen osiin ja putsasin kaikki osat kunnolla. Samalla pystyy hyvin kartoittamaan kunnostustarpeet ja suunnittelemaan lopputulosta. Päätin, että valaisin maalataan uudelleen mattavalkoisella ja -mustalla. Samalla myös johto vaihdetaan mustaan ja kattokuuppa kaipaa myös maalia pintaansa. Olin sopivasti lähdössä käymään Siirtolassa ja tämä projekti lähtikin matkaseuraksi. Isäni on sähköasentaja, joten lampun sähkötyöt sain siinä samassa teetettyä turvallisesti.

Maalaamiseen käytin spray-maaleja ja useilla ohuilla kerroksilla lopputuloksesta tulikin oikein hyvä. Spray-maalaamisessa tärkeintä on maltti. Liialla hosumisella ja liian monia kerroksia kiireessä maalaamalla saa aikaan melko varmasti valumia. Joten malta odottaa, että entinen maalikerros ehtii kuivua.

Ja tältä se lopputulos sitten paikalleen asennettuna näyttää


 DIY-kustannukset:
- valaisin 6 €
- spraymaalit 9 €
- uusi johto 1,50 €


Oliko tuunaus onnistunut?

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuosta tuli kyllä aivan ihana. Edelleenkin jaksan ihailla sitä päivittäin. Tällä hetkellä tuunausvuorossa on upeat seinävalaisimet. Nyt kyllä hieman mietin raskinko maalatakaan niitä.. hmm.. Ainaista pohdintaa tämä sisustaminen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...