perjantai 10. kesäkuuta 2016

Unelmien pihamaa


Kirjoittelinkin jo alkuviikosta hieman visiitistämme Siirtolaan. Kameran muistiin tallentui kuitenkin niin paljon kuvia, että Siirtola ansaitsee toisenkin postauksensa. Toukokuun lämpöaalto ylsi myös Siirtolaan ja piha olikin rehevä ja vehreä.


Kesäkeittiön sesonki on jo korkattu vappuna ja tämä muutaman vuoden vanha kesäkeittiö onkin lunastanut paikkansa meidän kaikkien mökkeilijöiden sydämissä. Kesäkeittiön pitkän pöydän ääreen mahtuu koko poppoo syömään ja iltaa viettämään. Ja kyllä, näit aivan oikein. Möykky-koiran häkki sijaitsee vanhassa navetassa ja häkin "ulkosiipi" on kiinni kesäkeittiössä. Möykky taitaakin olla eniten innoissaan kesäkeittiöstä. Möykystä saa taatusti kokkausseuraa ja aina taitaa muutama makkaran palanen livahtaa parempiin suihin..


Siirtolassa elellään perinteiseen tyyliin ja pihan perältä löytyy huussi. Punainen huussi kätkee lasiovensa taakse pirteän sinisen pikkulan. Äitini oli lukenut jostain, että sininen väri karkottaa kärpäsiä ja toimii huussissa hyvin. Tästä idea lähtikin ja huussin sisäseiniä peittää reippaan sininen maali, jota koristaa kollaasi traktoreiden kuvia. En tiedä onko kärpäs-tarinassa perää, mutta eivät ne kyllä tässä huussissa oikein viihdy. Paras asia huussissa on ikkuna, josta on näkymät pelloille päin.Portaan pielessä kasvaa humala, joka jo kohosikin kohti korkeuksia. Siirtolan portaat ovat se perinteinen poseerauspaikka, kun otetaan porukalla valokuvia. Vanhat peltirasiat kätkevät sisäänsä pieniä mustavalkoisia valokuvia, joissa mummu ja ukki sekä muu Siirtolan väki istuu portailla. Katsojan pohdittavaksi jää mitä on tapahtunut ennen kuvan ottoa ja mitkä arjen askareet kuvaksen jälkeen jatkuvat.
Pihan perältä löytyy marjapensaita sekä kellari. Rehevien pensaiden suojassa lymyää penkki, jolla saattaa istahtaa ja suunnitella seuraavia istutuksia. Pihan ja talon näkee aivan uudesta vinkkelistä, kun puutarhaan sijoittaa penkin ja malttaa siinä hetkisen istua. Yleensä myös ideat alkavat laukata, kun näkökulma hieman muuttuu. Suosittelen siis kokeilemaan! Tähän samaan teoriaan taitaa myös perustua järjestämisen vaihtamisen ihanuus täällä kotioloissa.


Siirtola <3


4 kommenttia:

 1. Ihana Siirtola <3 Kylläpä onkin lämpöaalto tehnyt tehtäviään, mahtava vihreys!

  VastaaPoista
 2. No eikö! Täällä jo pakataan kasseja uutta reissua varten :)

  VastaaPoista
 3. HEI ! Upea paikka varmaan! Onko kesäkeittiön edessä kivistä tehty grilli, onko se käytössä oleva? Millä periaatteella se toimii? Se on kuitenkin hyvin mielenkiintoinen ja sopii hyvin tuohon maisemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos viestistäsi :) Grilli on muurattu liuskekivistä, jotka ovat löytyneet Siirtolan pihamaalta. Se on meillä aktiivisessa käytössä ja toimii perinteisenä nuotiopaikkana. Kaasugrilli on erikseen ja sijaitsee tuossa katoksen alla. Isäni on näppärä käsistään ja häneltä onnistuu muuraukset ja remppahommat.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...