maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kesäkuuta parhaimmillaan

Täällä ollaan jälleen! Kesäkuu on alkanut rennoissa merkeissä. Olemme nimittäin mökkeilleet ja kaupunkiin ollaan palattu vasta eilen. Pojun kanssa on vaihdettu torppaa viikon aikana kolme kertaa, joten olikin jo aika tulla kotiin ja laittaa pesukone laulamaan. Vaikka maalaiselämässä on puolensa niin täytyy myöntää, että toimivan netin ääreen pääseminen oli jo mielen päällä. Nyt sormet syyhyävät päästä näppäimille ja blogin pariin. Kuvamateriaalia onkin kertynyt kivasti, joten hypätkää mukaan!
    
Siirtolassa  ihailimme kukkaloistoa ja juuri uusittua olohuoneen lankkulattiaa. Isä teki suuren työn ja uusi lattian samalla laittaen lisäeristyksiä ja korottaen painunutta lattiaa. Lattian alta löytyi eristeenä ollutta sammalta, multaa ja olkia useita peräkärryllisiä. Nyt kelpaa pienten poikien källäillä lattialla, joka on entistä lämpöisempi.

Kuvassa näkyvät lastenvaunut ovat oikea aarre. Nuilla samoilla vaunuilla on kärrätty jo minua sekä isosiskoani aikanaan ja ne ovat huolellisella säilytyksellä säästyneet hyvinä tähän päivään saakka. Nyt niillä on kärrätty viime vuodet meidän poikia. Vaunut ovat myös helppo puheenaihe kaupungilla liikkuessa. Aina löytyy jututtajia ja vaunujen ihailijoita, kun näiden kanssa liikkuu.
 

   
 Perennat ovat kasvaneet aivan upeasti ja Siirtolan puutarha kukoisti. Äidillä on kyllä jokin maaginen kosketus, koska hänellä kukat kukoistavat ja sitruunakurkutkin jo tuottivat satoa. Siirtolan pihamaa on myös erikoinen, koska siellä Sotkamon korkeudella luonto on edellä Kuopioon verrattuna.

Perjantaina piipahdin hetkeksi kotiin ja lähdin viettämään iltaa thaimaalaisen ruuan ja työkavereiden seurassa. Naiset olivat järjestäneet ihanan illan ja hauskana ohjelmana oli kokkausta thaimaalaisen kokin johdolla. Ruokalistalla oli thaimaalaista kasviskeittoa, katkarapuja hapanimelä-kastikkeessa sekä kanaa vihreä curry. Ruoka oli aivan ihanaa ja mielessä muhiikin jo muutamia reseptejä teille jaettavaksi. Pieni irtiotto arjesta teki hyvää tälle äipälle ja nyt taas arki rullaa omalla mukavalla painollaan eteenpäin.
  

Viikonlopuksi majapaikka vaihtui pikaisen kotivisiitin jälkeen Muuruveden mökille. Luonnonkukat olivat parhaimmillaan kimppuihin poimittavaksi ja kotiinviemisiksi täytyi myös napata muutama oksa häälahjaruusuista. Mielessä muhii useita DIY-projekteja mökille ja varsinkin keittiö kaipaisi hieman päivitystä meidän tarpeisiin. Luvassa siis kukkaroa säästäviä ratkaisuja myös täällä blogin puolella.

Miten sinun kesäkuu on käynnistynyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...