torstai 23. kesäkuuta 2016

Helsinkiin vauvan kanssa

 

Vietimme kesäisen viikonlopun Helsingissä Pojun kanssa. Pojulle tuli matkan aikana viisi kuukautta täyteen ja hän sanelikin hyvin pitkälti matkan kulkua. Matkat taittuivat näppärästi raiteilla, kun hyppäsimme junaan torstaina ja kotiuduimme maanantaina. Helsingistä löytyi muutama uusi paikka, joista ajattelinkin vinkata teille tulevan kesän reissuja varten. Ja nämä paikat ovat varsinkin vauvan tai lasten kanssa matkatessa mukavat kohteet piipahtaa. Kaikki paikat sijaitsevat Senaatintorin ja kauppatorin lähimaastossa, joten niihin on helppo poiketa vaikkapa saman päivän aikana.


Brunssille tai kahvitteluhetkiin: Cafe Köket, Kiseleffin talossa Senaatintorin laidalla

Ystäväni oli varannut meille lauantaiksi brunssin Cafe Köketistä. Köket yllätti erittäin positiivisesti kauniilla sisustuksellaan sekä historiallisella miljööllään. Cafe Köket sijaitsee Kiseleffin talossa joka on jo itsessään näkemisen arvoinen paikka. Sisustuksessa oli panostettu kauniisiin Marimekon tekstiileihin ja upeisiin kalusteisiin. Tunnelma oli erittäin rento ja kotoisa.  Brunssin erikoisuus ovat vohvelit, joita voi paistaa itse ja täyttää haluamillaan täytteillä. Tämä on varmasti varsinkin lasten mieleen.

Köketissä oli huomioitu lapset erinomaisesti. Tilasta löytyi lapsille oma leikkinurkkaus ja eteistiloista vaunuparkki. Lastenvaunuja ei paloturvallisuussyistä saanut tuoda kahvilaan, mutta eteisessä oli varattu niille runsaasti tilaa. Lastenhoitohuoneita löytyi kahdesta kerroksesta ja hoitohuoneet oli varustettu vaipoin. Köketissä järjestetään arkisin baby-brunsseja, jotka kuulostavat kyllä todella kivalta idealta. Jospa Kuopioonkin saataisiin vastaavaa toimintaa.
 

Torikortteleiden lasten kesäpiha 

Poikkesimme  Torikortteleiden sisustusputiikkeihin matkalla Kökettiin. Silmiini pisti hiekkalaatikko ja erilaiset leikkipaikat. Torikortteleiden sisäpiha onkin tänä kesänä valjastettu lasten käyttöön. Harmikseni en hoksannut napata kuvia, mutta tässä ehdoton vinkki teille ketkä matkaatte Helsinkiin isompien lasten kanssa. Kesäpihalle voi tulla omien eväiden kanssa ja päästää lapset leikkimään. Samalla voi itse nauttia kahvit sisäpihan terasseille. Onneksi kännykän muistiin tallentui kuitenkin kuva ständistä, josta selviää kaikki oleellinen.


Museum of Broken Relationships 

Helsingin kaupunginmuseon tarjoama näyttely oli sisällöltään erittäin mielenkiintoinen ja sisäänpääsyn ollessa ilmainen ei kannata turhaan keksiä tekosyitä miksi ei tällä kertaa museoon lähtisi. Aihe tuskin jättää ketään kylmäksi ja suosittelen näyttelyä varsinkin niille, joilla taide ei ole ensimmäisenä listalla, kun nähtävyyksiä pohditaan. Omakohtaiset tarinat ja muistoesineet eroista olivat sekä sydäntä riipaisevan koskettavia, että hersyvän hauskoja. 


Kaupunginmuseon Lounge oli vauvan kanssa matkaavalle oikea keidas. Täällä oli rauhallista hoitaa ruokailut ja samalla äiti sai ihastella kaunista arkkitehtuuria ja upeaa tilasuunnittelua. Suosittelen!

 

 

Viimeinen kuva on Loungen seinästä ja sen upeasta seinämaalauksesta. Tälläinen tekisi mieli maalata omaankin kotiin. Tämä olisi todella näyttävä pienen rahan idea.

Onko sinulla hyviä vinkkejä Helsinkiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...