maanantai 19. syyskuuta 2016

Kylpyhuoneen monet toiminnot

 Meidän kodissa kylpyhuoneella on monta tehtävää. Se kätkee sisäänsä talouden pyykkihuollon, vauvan hoitopisteen ja tarjoaa myös saunan rentouttavat löylyt. Ylellinen spa-tunnelmakin saadaan tarvittaessa luotua ja se tuo vastapainoa sille arkiselle kodinhoitohuoneelle, mikä tila kuitenkin on 90% ajasta. Meidän tarpeisiin kylppäri toimii ja pidän sen valoisuudesta ja avaruudesta. 
 modern bathroom
 Beige bathroom

Kylpyhuoneen materiaalivalinnat jatkavat samaa linjaa wc:n kanssa. Seinäpinnat on jätetty simppelille valkoiselle laatalle ja pidän kovasti sen suuresta koosta. Saumojen vähyys helpottaa huomattavasti siivoamista ja on käytännöllinen kylpyhuoneessa. Lattialaattamme on himmeästi hohtava ja eläväpintainen Pukkilan laatta. Olen ollut todella tyytyväinen valintaamme ja keskiharmaa on sävynä todella armollinen. Meillä on todella kalkkinen vesi ja tummemmissa laatoissa näkyy kalkki todella ikävästi. Suosittelen siis huomioimaan tämän faktan, kun valitsette laattoja kotiinne.

Pohdimme pitkään erilaisia tehostelaatoituksia kylpyhuoneeseen, mutta lopulta alkoi tuntua, että kaikki oli jo nähty. Tilassa on myös kolme ovea (saunaan, takapihalle sekä itse kylpyhuoneen ovi) ja kunnollista paikkaa tehostelaatalla ei oikein ollut rikkonaisilla seinäpinnoilla. Lopulta päädyimmekin, että menemme klassisella ja ajattomalla linjalla ja jätämme tehosteet kokonaan pois. En voisi olla tyytyväisempi päätökseemme! Tekstiileillä, suihkuseinällä ja muilla keveämmillä elementeillä voi muokata tilaa haluamakseen. Jos joskus kaipaa suurempaa muutosta, niin kaappien ovet vaihtamalla on muutos melkoisen helppo ja edullinenkin toteuttaa.

Valaistuksessa on huomioita muunneltavuus ja tunnelman luominen. Kattoon upotetut led-spotit ovat himmenttävissä samoin, kuin saunan kuituvalot. Saunomisesta tulee huomattavasti tunnelmallisempaa, kun valot voi säätää hämärälle. Valot taas pääsevät tehoineen oikeuksiinsa, kun pestäään pyykkiä, siivotaan ja tehdään muita arkisia askareita. Erilaisten tunnelmien luominen onkin helppoa ja onnistuu yhdellä napin väännöllä. Kodinhoitohuoneesta kuoriutuukin hetkessä se toivottu koti-spa. Tarvitaan vain muutama kynttilä ja himmeä valaistus.

led spotit katossa
Olemme koukustojen kanssa menneet sieltä missä aita on matalin. Emme halunneet turhaan rei'ittää laattoja, joten ostimme teipillä kiinnitettävät koukut. Alkuun epäilin, että kuinkahan ne kestävät kosteissa tiloissa, mutta mitään ongelmia ei tämän reilun kahden vuoden aikana ole tullut. Voin siis suositella mikäli laattojen poraaminen arveluttaa. 

Koska aina täytyy olla jonkinlaista haavetta ja sisustussuunnitelmaa, niin ei kylpyhuonekaan ole siltä voinut välttyä. Tällä hetkellä haaveissa on hankkia matto sekä jonkinlainen verho takaoven ikkunaan. Ne toisivat hieman pehmeyttä tilaan, jota hallitsevat kylmät laattapinnat. Olen mieltynyt varsinkin pellavaan ja muihin luonnonmateriaaleihin. Suunnitelmissa on myös kehittää pyykinkuivausta ja -säilytystä. Tällä hetkellähän pyykkiteline mahtuu tuohon tyhjälle seinustalle, mutta haaveilen siihen jonkinlaisesta lisäkalusteesta tai vaikkapa istuimesta. Lisäkaluste voisi sisältää pyykkikoreja, koska tykkään lajitella pyykit jo valmiiksi omiin koreihinsa. Miten teillä on ratkaistu pyykinkuivaus?

Meidän kylpyhuoneen plussat ja parannusta kaipaavat ratkaisut:
+ Säädettävä valaistus ja luonnonvalo
+ Ajattomat materiaalivalinnat
+ Useiden toimintojen sisällyttäminen pieneen tilaan
+ Sähköinen kuivauspatteri on pientä arjen luksusta 
+ Takaovi: kylpyhuoneen tuulettaminen pyykinkuivauksen yhteydessä tuo 
ihanan raikkauden pyykkeihin ja saunasta on ihana hipsiä vilvoittelemaan takapihalle
- Pyykinkuivaus telineineen aiheuttaa harmaita hiuksia
- LTO-kone on pakollinen rumilus katonrajassa
- Likapyykille voisi olla enemmän kiinteitä säilyttimiä 


Ps: Huomasitko, että voit nyt seurata blogiani myös Bloglovinissa? Tervetuloa lukijaksi :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...