keskiviikko 31. elokuuta 2016

Kurpitsa-kookoskeitto

Syksyn tullen on kurpitsasesonki parhaimmillaan. Kurpitsat taipuvat keittiössä moneen ruokaan ja ovatkin minun ehdottomia lemppareita. Kurpitsa on edullinen, maukas ja monipuolinen lisä ruokavalioon. Ovathan ne myös melko veikeän näköisiä kavereita, joten sopivat myös sisustuselementeiksi näin syksyn pimetessä.

Kurpitsa saa itämaista vivahdetta kookosmaidosta ja syyspäiviä lämmittää mukavasti keiton mausteisuus. Tämä on simppeli ja maukas keitto, jonka tulisuutta on helppo muokata itse chilin määrää säätelemällä. Tujummalla chilillä tämä sopii myös loistavasti karkottamaan syysflunssaa.

Kurpitsa-kookoskeitto

1 myskikurpitsa (n.800 g)
inkivääriä raastettuna, peukalonpään kokoinen pala
1 valkosipulin kynsi raastettuna
1/2 tuore chili hienonnettuna
1 tlk kookosmaitoa

oliiviöljyä
vettä 
suolaa
pippuria
loraus soijaa
tujaus sitruunan/limen mehua


- Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Lohko reiluksi paloiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pirskota hieman öljyä päälle ja pyörittele öljy kauttaaltaan kurpitsoille.

- Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paahda kurpitsoita n.15-20 minuuttia, kunnes ovat saaneet paahteisen sävyn ja kurpitsat ovat pehmenneet. Paahtaminen tuo upeaa makua keittoon, mutta nopeana versiona on kurpitsa myös mahdollista keittää ja jättää paahtaminen kokonaan välistä.

- Kuullota kattilassa valkosipuli, chili sekä inkivääri. Lisää paahdetut kurpitsalohkot ja lisää vettä sen verran, että pohja reilusti peittyy. Laita kansi päälle ja keitä kurpitsoita vielä hetki, jotta ne ovat kauttaaltaan pehmeitä.

-Ota kattila liedeltä ja soseuta kurpitsat sauvasekottimella ja lisää kookosmaito joukkoon. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää loput mausteet ja maistele. Tässä vaiheessa voit lisätä mausteita makusi mukaan lisää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...