
n.300 g meheviä tomaatteja (mitä kypsempiä, sitä parempia)
2 kynttä valkosipulia
1 rkl kapriksia
2 rkl oliiviöljyä
1-2 tl balsamiviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa, pippuria
(halutessasi hieman chiliä)
2-3rkl leivänmuruja tai korppujauhoja
kourallinen parmesan-raastetta
Pilko tomaatit uuninkestävään vuokaan ja lisää muut aineet parmesaania ja leivänmuruja lukuunottamatta.
Kypsennä kastiketta uunissa 175 astetta noin 30min. Voit hämmäyttää kastiketta puolivälissä. Kun kastike on muhinut puolisen tuntia ja keittynyt mukavasti kokoon, niin lisää pintaan parmesan sekä korppujauhot. Anna kastikkeen muhia vielä noin 10 minuuttia, eli kunnes juustoinen pinta on kullanruskea ja rapsakka.
Kaada kypsä spagetti vuokaan ja sekoita. Viimeistelin oman annokseni vielä rukolalla sekä parmesanilla. Sitä kun ei voi koskaan olla pastassa liikaa.. Basilika kävisi annokseen, kuin nenä päähän, mutta tällä kertaa sitä ei ikkunalta löytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti