perjantai 13. tammikuuta 2017

Sisustushaaveita vuodelle 2017

Vuosi 2017 on startannut vauhdikkaasti ja liekkö uuden vuoden tuomaa intoa vai mistä johtuu, että pää pullistelee ideoita ja koti näyttää tällä hetkellä muutosta kaipaavalta. Kotiäitinä ollessa olen huomannut, että kotiin jotenkin kyllästyy nopeammin. Kenties näiden seinien sisällä viettää nyt huomattavasti entistä enemmän aikaa, jolloin ne samat kulmat ja näkymät alkavat näyttää jo nähdyiltä.

Tämän hetkiset sisustushaaveet koskevat niin suuria, kuin pieniäkin pintoja ja toivon, että niistä kaikki kokisivat jonkinlaista edistymistä tulevan vuoden aikana.


1. Olohuoneen seinät
Olohuoneen valkea seinä on karsastanut silmääni jo pitkään. Ainoa sisustusratkaisu, jonka alkuperäisistä materiaalivalinnoista muuttaisin olisi juurikin tämä seinä. Olisi pitänyt maalata sekin Lumo-kartan Huurteisella, joka sävyttää tilan muita seiniä. Huurteinen on muuten ehdottomasti kaunein vaalea harmaa, jonka olen nähnyt. Toimii kaikissa tiloissa ja on sävyltään hieman hiekkaan taittava.

Tällä hetkellä kuitenkin himottaisi maalata olohuoneen seinät jollain muulla, kuin tuolla täydellisellä harmaalla. Sisustushaaveissani näen niin huurteisia vihreän sävyjä kuin puuterisia beigejäkin. Täytynee lähteä maalikaupoille ja lastujen vertailuun. Lähes varmaa kuitenkin on, että huurteisia ja lempeän sävyisiä värejä haetaan. Olen myös totaalisen rakastunut nykyiseen olohuoneen mattoomme, joka on väriltään vaalea beige. Katsotaan siis iskeekö beige minuun nyt toden teolla ja päätyy myös seinäpinnoille. Tämä olisikin sisustuksellisesti uutta, koska en ole kovinkaan vahvasti koskaan beigeä vaihetta elänyt.

2. Työhuoneen muodonmuutos
Toinen makuuhuoneemme on Pramean myötä kokenut melkoisen myllerryksen. Vierashuoneena toiminut kamari on tällä hetkellä yhdistelmä työhuonetta, nettikaupan varastoa sekä sitä vierashuonetta. Jonkinlaista järjestelyä tilaan kaivattaisiin ja tilanteeseen tuo oman mausteensa kasvava poikanen. Juuri 1-vuotta täyttänyt miehen alku kaipaa lähiaikoina jo hieman omaa tilaa tai ainakin kasvava leluarsenaali kaipaa pian muutakin sijoituspaikkaa, kuin olohuoneen nurkka. Poju tuskin siirtyy vielä omaan huoneeseen nukkumaan aikoihin, mutta onhan sekin edessä jossain vaiheessa. Olen jopa suunnitellut, että vaatehuoneesta tehtäisiin Pramean "luola" ja vaatehuoneessa olevia vaatteita varten hankittaisiin vaatekaapit meidän makkariin.

3. Vihermania aisoihin
En suinkaan halua rajoittaa rakkauttani viherkasveihin, mutta tällä hetkellä olisin kipeästi amppeleiden ja kukkahyllyjen tarpeessa. Kävelemään opettelevan Pojun suurinta hupia on tietysti tarrata kaikkeen vihreään ja kasvavaan ja tällä hetkellä kaikki esineet ja kasvit pitää sijoittaa vähintään metrin korkeuteen. Tämä luonnollisestikin luo omat haasteensa sisustamiselle. Ihmettelenkin kovasti muita bloggaajia, joilla kauniit kukka-asetelmat ja sisustuslehtipinot ovat aseteltuna matalille sohvapöydille. Elän vahvassa uskossa (ja toivossa), että kuvat ovat lavastettuja. Myönnän, että juuri näin itselläni tällä hetkellä on :) Parhaillaan pohdinkin pitäisikö sohvapöydästä luopua kokonaan, koska sillä ei ole juuri muuta virkaa, kuin toimia kävelytukena. Noh, tärkeä tehtävä sekin, joten olkoot vielä tovin sijoillaan.


4. Täydellinen vitriini
Vanhan, lasiovellisen ja rustiikkisen vitriinin metsästys on jatkunut kohdallani jo pari vuotta. Elän vahvassa toivossa, että se oikea osuu tielleni Torissa, kirpparilla tai muutoin kohtalon eteen nakkaamana. Haaveissani on siro, selkeälinjainen kaunotar, joka huutelee minua jo nurkan takaa. Missään nimessä en kaipaa koukeroita tai sotilaallisia ristikoita. Toivotaan, että vuosi 2017 olisi se sisustuskohtalon vuosi, kun tämä osuu kohdalleni.

Välillä meinaan luopua toivosta löytää elämää nähnyt vintage-kaunotar ja silloin silmäni eksyvät harhailemaan uutta hohtaviin nuorukaisiin. Yksi erittäin potentiaalinen vaihtoehto voisi olla Ikean Björksnäs-vitriini koivun värissä. Sarja on minun silmissäni erittäin onnistunut ja voisinpa koteuttaa sarjasta myös upean puusohvan ja siron penkin eteiseen.


5. Ruokapöydän tuolit
Tuolien perään olen pähkäillyt jo aiemminkin ja nyt toivoisin, että asia ratkeaisi vihdoin kohdalleen. Toivon, että tämä olisi toteutuvista sisustushaaveista ensimmäinen, koska nykyiset pinnatuolit alkavat todella olla tiensä päässä. Kohtalo varmaan puuttuu tässäkin peliin ja päädymme hankkimaan uudet tuolit pakon edessä, kun vanhat kirjaimellisesti hajoavat alta. 

Mitä sisustushaaveita sinulla on tälle vuodelle?


6 kommenttia:

 1. Hieman aiheen vierestä: mistä tuo kaunis pyöreä peili on hankittu? :) Tai mikä on sen merkki/valmistaja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, peili on Ikeasta. Ostin sen pari vuotta sitten. Kävin pikaiseen etsimässä heidän sivuilta, mutta en sitä nyt löytänyt. Onkohan poistunut valikoimista :(

   Poista
  2. Ikävää, että se on jo poistunut valikoimista. Kiitos kuitenkin vastauksesta! Täytyy pitää silmät auki jos vaikka Ikea ottaisi sen vielä joskus uudestaan myyntiin. :)

   Poista
  3. No niinpä! Tuo on kyllä todella kaunis ja myös melko edullinen. Olisikohan ollut 29€

   Poista
 2. Kuukausia myöhässä oleva kommentti, mutta ehkä huomaat... :) Nuo hyllynkannakkeet, ovatko House Doctor? Entä itse hyllyt, ihan rautakauppavaneria vai jotain muuta? Itsellä juuri tuo hyllyprojekti työn alla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Kannakkeet ovat House Doctorin Apartit. Messingin väriset olkkarissa ja mustat työpisteessä. Olen tykännyt kovasti. Vaneri on ihan rautakauppavaneria, jota jäi tähteeksi muista projekteista. Hylly on ollut oikein toimiva ja edullinen. Kivan hyllyyn saisi myös niistä valmiista liimapuulevyistä, mitä rautakaupan myyvät. Mukavaa projektia!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...